Joyce Verhoeven

Start van mijn we

 

Na het afronden van de opleiding hbo Pedagogiek begon ik vol moet te werken in de jeugdzorg. Al snel liep ik tegen mijn eigen grenzen en de grenzen van het systeem.

Een burn-out liet me inzien dat de manier waarop ik in de wereld stond niet langer kon. Na een hele zoektocht in de reguliere en alternatieve zorg kwam ik uit bij yoga.

mijn yoga weg


Mijn yoga verhaal begon in 2009 (echter niet zo vol overtuiging en fylosofisch) op advies van de fysiotherapeut. Met frisse tegen zin en een beetje huiver begon ik aan dit avontuur, besloot het een kans te geven. Al snel kwam ik erachter dat het toch wel heel fijn was en niet zo geitenwollen sokkerig als ik dacht. Vanaf toen ben ik bij verschillende docenten les gaan gevolgen en kwam in aanraking met de yoga filosofie, het werd voor mij een levensbeschouwing ot tewel levende wetenschap.


Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. In 2015 begon ik met zelf te les geven. Hieruit ontstond in September 2015 mijn eigen yogaschool uit die al snel uitgroeiden tot Klooster Simpelveld Yoga Body & Mind zoals het nu is. Constant in beweging en ontwikkeling en vandaar uit de rust en bals laten ontstaan. Dat omvat de beschrijving van het centrum zoals ik hem heb opgezet.


In 2023 was het moment daar, de yogaschool waar ik al die jaren aan gewerkt had mocht ik gaan loslaten. De verkoop van de school gaf mij de ruimte om weer vanuit een openzicht te kunnen kijken.


Mijn passie tijdens de yogalessen is het creëren van verbinding en éénheid, terugkomen bij de basis van je eigen natuur. Mijn lesstijl in de loop der tijd intuïtiever, holistisch en fylosofischer geworden. Een mengelingen van stijlen, ervaring en stromingen voeg in samen tot een unieke bundeling. Geen een les zal je hetzelfde ervaren of kunnen kaderen in een specifieke stijl.

Nu is yoga voor mij de aziatische éénheidsgedachten, in heer indiase vorm. Het veranderd mijn kijk op het leven en de wijze waarop ik er nu insta. Wij zelf zijn de ware bron, die altijd beschikbaar is.Het ontstaan van JVWellness


Mijn passie voor creatie en ontwikkeling wilde de ruimte krijgen. Het holisme fascineert me telkens meer tijdens mijn yogaweg.  Het ontdekken van de overeenkomsten en tegenstellingen tussen beide filosofische leefwijzen maakte dat ik in 2022 starten met de opleiding tot Holistisch therapeut/ coach bij Zo-Ma.


En zo werd JVWellness geboren. Een samenkomst van al mijn kennis en ervaring tot in het moment van NU.

Let's Talk

Ben je benieuwd of wil je een afspraak