About

Yoga Therapie


Therapeutische yoga is een effectieve vorm van therapie die jou steunt in jouw herstelproces, zowel fysiek, mentaal en emotioneel. Maak verbinding met je lichaam, geest en ziel.


Dit kan verstoort zijn bij:

Rug en nek klachten

 Burn out

Slaapstoornissen

 Chronische pijn

 Astma

Herstel na/tijdens kanker

Overgangsklachten (hormoonyoga)

Overige psycho-somatische klachten


Wat kan je verwachten?

Yogatherapie is een geïntegreerde benadering van gezondheid en welzijn.
Als yogadocent en Agoog combineer ik diverse tools uit de eeuwenoude yogafilosofie en moderne wetenschap.
Yogatherapie is opgezet in de vorm van een cursus afgestemd op jou persoonlijke vraagstukken.
Je leert de basis van deze tools toe te passen op je persoonlijke doelen en leefstijl.


De cursus bestaat uit vier delen, die we inoverleg indelen in een aantal weken:Introductie in yogatherapie

Yogatherapie voor een gezond lichaamYogatherapie voor gezonde ademhalingYogatherapie voor mentaal welzijn
Uiteindelijk leer je wat yogatherapie voor jou kan betekenen,
hoe je goed voor je gezondheid en welzijn kunt zorgen en hoe je je kunt blijven ontwikkelen in je leven.
Met behulp van eenvoudige oefeningen leg je de basis voor positieve veranderingen in je leefstijl.
Je wordt aangemoedigd en krijgt suggesties om het geleerde te integreren in je dagelijks leven,
zodat je hier gedurende de cursus je eigen weg in gaat vinden.

Inhoud van yogatherapie

Deel 1: De basisLeer wat yogatherapie inhoudt en hoe dit helpt om voor je eigen gezondheid en welzijn te zorgenMaak kennis met de basis van yogafilosofie, en ontdek hoe deze aansluit bij moderne wetenschapOefen met intenties in een yogaserie en het dagelijks levenExtra: werkboek, vragenlijst

Deel 2:Een gezond lichaamLeer over de algemene positieve effecten van yoga op lichamelijke gezondheidMaak kennis met de yogaleefstijl en integreer deze in je dagelijks levenErvaar het effect van verbeteringen in je lichaamshoudingOnderzoek in de yogaserie hoe je veelvoorkomende houdingen in yoga kunt afstemmen op je eigen lichaam en behoeftenExtra: oefeningen in het werkboek, tips voor je eigen yogaserie

Deel 3: Een gezonde ademhalingLeer waarom de ademhaling een vitale functie is, zowel vanuit yogafilosofie als een medisch perspectiefErvaar de effecten van eenvoudige ademhalingsoefeningen op het zenuwstelselOefen met vaardigheden om je ademhaling te gebruiken, en zo goed voor je gezondheid te blijven zorgenExtra: tips om met je adem te werken op de mat en buiten de mat

Deel 4: Het mentaal welzijnVerdieping in yogafilosofie over het ‘lijden’ en hoe je hiermee om kunt gaanErvaar hoe je onbewuste patronen kunt herkennen en je yogabeoefening hierop kunt afstemmenOnderzoek hoe je yogatherapie kunt gebruiken voor positieve veranderingen in je leven op de lange termijnExtra: yogatherapie-kaart om dagelijks bij je eigen welzijn stil te staan en intenties te blijven gebruiken,
reflectie, afsluitende vragenlijst.


De manier waarop ik yoga als therapeutisch middel hebben neergezet vraagt van jou een commitment om je er een aantal maanden
(ongeveer 4 maanden met 1 bijeenkomst per week) aan te verbinden.
Dit is afhankelijk hoe we de lessen in afstemming tot elkaar inplannen en vooral ook wat je nodig hebt.
Doordat je er een langere periode intensief mee aan de slag gaat zal het ook daadwerkelijk kunnen integreren in jou leven
en zo de verandering teweeg brengen. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je leven kan veranderen en ik jou dat zetje in de rus geef.
Tijdens deze periode krijgen persoonlijke begeleiding ook buiten de geplande afspraken om via mail of app.

De investering in jezelf is 1.300 euro. De termijnen waarin je betaald, kunnen we bespreken.

About

1 op 1 Yoga


Een privéles yoga in Simpelveld en omstreken?

Yogatijd is “flexibel”, iwe komen graag thuis bij je langs!

Yogales aan huis is een heerlijke luxe. Een privéles helemaal afgestemd op jouw wensen waarvoor je de deur niet meer uit hoeft. Alle aandacht is voor jou in je eigen vertrouwde ruimte. Heerlijk toch?Jouw tempo, jouw wensen.Misschien wil je gewoon genieten van een volledige yoga ervaring bij jou thuis en heb je geen specifieke wensen. Of wil je juist een bepaald doel bereiken met yoga? Werken aan extra kracht, souplesse of ontspanning? Wil je graag hands on assists krijgen om dieper in houdingen te komen, of extra uitleg over houdingen en ademtechnieken? Alles is mogelijk.

Ook bij een blessure of burn-out is een privé yogales een goed alternatief voor de vaak drukke groepslessen. Of misschien is het je eerste keer yoga en wil je dit graag in je eigen tempo en omgeving ervaren.

Een tijd waarin soms bewegen in groepsverband niet door kan gaan, hoe mooi is het dan om toch zelf thuis jou beoefening te blijven doen onder professionele en persoonlijke begeleiding.

Het fijne van een yogales aan huis is dat je na de les ontspannen op de bank kruipt met een kop thee of lekker in je comfortabele bed. En na een ochtendles stap je met een smile onder de douche en begin je energiek aan je nieuwe dag!

Onze focus ligt vooral op het werken met privéklanten of in een kleine groep. We hebben gemerkt dat door de 1 op 1 aandacht, de motivatie en daarmee de yogapractice enorm groeit. Het geven van persoonlijke aandacht, gerichte houdingen en hands on assists en daarmee iemand echt kunnen helpen met ontspannen vind ik het mooiste aan ons vak.

Een yoga les duurt 60 minuten en kost 65 euro, het is aan jou of je deze yogales geheel alleen volgt of deelt met vrienden, familie, buren, collega’s… noem het maar op. De kosten van de les blijven gelijk, jullie kunnen deze dan onderling delen. Als je de les deelt houdt de groep tot maximaal 3 personen om het individuele stuk te waarborgen.

We geven de yogalessen aan huis in een straal van 10 kilometer rondom Simpelveld, maar andere locaties zijn natuurlijk ook bespreekbaar. Neem contact met mij op om kennis te maken en jouw wensen te bespreken.